top
logo

Objednat zasílání novinek

Přihlášení




Zprávy od patriotů
Podpořte svým hlasem sbírku na obnovu rokycanských varhan Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Čtvrtek, 27 Květen 2021 17:18

Po delší odmlce způsobené omezením veřejného života kvůli pandemii covid-19 bychom chtěli připomenout naši sbírku na podporu obnovy barokních varhan v kostele Panny Marie Sněžné v Rokycanech – varhany.rokycanstipatrioti.cz. Podpořte naši sbírku svým hlasem v nově vyhlášené soutěži na podporu sbírek pro vybrané památky. Hlasovat pro cenu veřejnosti můžete na webu www.mamevybrano.cz/soutez. Nadále můžete samozřejmě přispívat na restaurování varhan také finančně. Na webu varhany.rokycanstipatrioti.cz se dozvíte vše potřebné včetně čísla sbírkového účtu 2342549/5800.

DSC 0943-1024x683-M

Doufáme, že se situace kolem nemoci covid-19 bude už jen zlepšovat a že se budou zmírňovat omezení pro konání kulturních akcí. Stále plánujeme řadu benefičních akcí, hlavně koncertů, kterými sbírku podpoříme. Věříme, že se obnovy vzácných rokycanských varhan dočkáme co nejdříve.

 
Co chystáme pro letošní rok Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Neděle, 07 Březen 2021 19:10

Upraveno: Vzhledem k přetrvávající pandemické situaci musíme posunout Rokycanský krpály. My ani Rokybike to ale nevzdáváme a máme potvrzený nový termín – 20. června 2021. Věříme, že jednou se situace uklidnit musí.

Musíme se smířit s tím, že v loňském roce se kvůli omezením shromažďování nemohla konat většina našich akcí. Některé z nich jsme přesunuli na letošek, přidali jsme řadu dalších a rádi bychom vás seznámili s tím, co jsme si pro vás přichystali. Doufáme, že se situace postupně navrátí k normálu a letos to vyjde! Pro připomenutí přidáváme pár fotografií z minulých let - přednáška prof. Janského, objevitele pramenů Amazonky, Benátská noc, Den plný her, podzimní varhanní koncert, ...

akce1-m akce2-m

akce3-m akce4-m

Nyní již slíbené letošní akce:

  • Rokycanský krpály – 5. ročník amatérského závodu horských kol – 20. června
  • Přednáška prof. Jana Royta Augustiniáni kanovníci a umění, kasule z Rokycan – 2. čtvrtletí
  • Přednáška prof. Petra Čorneje Husitství a Rokycany – 2. čtvrtletí
  • Benefiční koncert, Duo Arioso – na podporu sbírky na restaurování varhan v rokycanském kostele Panny Marie Sněžné – 2. čtvrtletí
  • Benefiční koncert, Petr Blecha – na podporu sbírky na restaurování varhan – 2. čtvrtletí
  • Benátská noc v Borku u Rokycan, již 10. ročník s vystoupením hudebních a tanečních skupin, zakončený lampionovým průvodem a ohňostrojem – 21. srpna
  • Den plný her, dětský den, hravé odpoledne se soutěžemi a závody pro děti i jejich doprovod – 2. víkend v září
  • Povídání Vlastimila Vondrušky, známý spisovatel historických románů, ve spolupráci se ZČM – 2. pololetí
  • Podzimní varhanní koncert, na podporu sbírky na restaurování varhan – 4. čtvrtletí
  • Benefiční koncert, Jiří Stivín nebo Jaroslav Svěcený – sbírku chceme podpořit vystoupením celostátně známých a uznávaných umělců – 2. pololetí
  • Předvánoční zpívání u kapliček spojené se zpíváním koled a vánočních písní, vánočkami a svařeným vínem – 9. prosince (Borek) a 16. prosince (Rokycany)
 
Soutěž Poznej Neferův svět prodloužena Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Čtvrtek, 07 Leden 2021 11:35

Soutez-EgyptUzávěrka soutěže o starověkém Egyptě Poznej Neferův svět, kterou pořádá pojišťovna Kooperativa ve spolupráci s Českým egyptologickým ústavem, je prodloužena do konce ledna 2021. Prodloužení soutěže navazuje na dnešní nařízení vlády České republiky o trvání distanční výuky na školách a termín soutěže může být ještě upraven podle dalšího vývoje situace. Organizátoři nechtějí soutěžící připravit o možnost případných konzultací jejich prací se spolužáky či s vyučujícími. Připomínáme, že jedním z hlavních organizátorů je pan Radek Cinke, člen našeho spolku. Rokycanští patrioti rádi podporují tuto zajímavou soutěž a věří, že organizátoři obdrží celou řadu zajímavých řešení soutěžních úkolů. Podrobnosti najdete v PDF dokumentu Soutez-Egypt.pdf (pozor, v dokumentu zůstalo původní datum).

 
Fotosoutěž 2021 – výsledky Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Pondělí, 03 Květen 2021 17:53

Zveřejňujeme výsledky letošní fotosoutěže na téma Rokycany, jak je neznáme. Do soutěže jste nám zaslali řadu fotek, ze kterých jsme vybrali vítěze i další v pořadí. Všem děkujeme!

V kategorii Město zvítězil snímek Večerní radnice autorky Lucie Hodačové. 

Večerní-radnice m

V kategorii Příroda zvítězil snímek Jaro na okraji Rokycan autora Daniela Kohouta.

Jaro-na-okraji-Rokycan m

Po zobrazení celého článku uvidíte další oceněné snímky.

Celý článek...
 
Fotosoutěž Rokycany, jak je neznáme Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Neděle, 28 Únor 2021 22:19

Po pátečním rozhodnutí vlády již víme, že strávíme v příštích týdnech na území katastru Rokycan mnohem více času než v jiných letech. Každý jistě má v Rokycanech místo či místa, která má rád a která jsou navíc fotogenická. Spolek ROKYCANŠTÍ PATRIOTI vyhlašuje od 1. března 2021 fotografickou soutěž na téma Rokycany, jak je neznáme.

Vyfotografujte v tomto období při svých procházkách po Rokycanech cokoli – budovu, památku, strom nebo jen obyčejné zákoutí, které máte rádi, kam se chodíte rádi projít, a přitom jde o místo veřejnosti málo známé nebo okolo něj běžně jen v rychlosti procházíme. Nyní se vše na čas zpomalí, je těžké předvídat, kdy přesně se život vrátí opět do normálu. Tyto fotografie mohou být poselstvím naší doby budoucím generacím, mohou být uloženy do archivu.

V soutěži Rokycany, jak je neznáme, vyhlašujeme dvě tematické kategorie: Město a Příroda. Přijímají se fotografie barevné i černobílé, od jednoho autora nejvýše 2 snímky v každé kategorii. Informace o způsobu zasílání snímků a další podrobnosti o soutěži najdete v pokračování článku a v PDF dokumentu Fotografická soutěž Rokycany, jak je neznáme.

Celý článek...
 
PF 2021 Tisk Email
Aktuality - Zprávy od patriotů
Čtvrtek, 31 Prosinec 2020 20:05

Hodně úspěchů a pevné zdraví v novém roce 2021 Vám všem přejí ROKYCANŠTÍ PATRIOTI.

PF-2021-Rokycansti-patrioti-RGB-m

Na fotografii je středový sloupek kašny za školou v ulici Míru. Osmiboké kamenné ohrazení kašny je pravděpodobně gotického původu, sloupek ukončený vázou je klasicistní z roku 1863. V kašně končil původní městský vodovod zrušený ve 20. letech 20. století. Vodovod byl více než dva kilometry dlouhý a vedl až z rybníka Ježek. Kašna byla restaurována v roce 2009.

 
« ZačátekPředchozí12345678DalšíKonec »

Strana 3 z 8

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: multi-colour template shared hosting Valid XHTML and CSS.

© 2010–2017 ROKYCANŠTÍ PATRIOTI
Veškeré materiály zveřejněné na tomto webu podléhají autorskému zákonu. V případě jejich převzetí je nutno uvést zdroj Rokycanští patrioti.